Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Μια ανασκόπηση και οι νέες μας δράσεις...

 Αγαπημένοι μας φίλοι, μετά από ένα μεγάλο διάστημα και τη μεσολάβηση του καλοκαιριού και των διακοπών, ήρθε η ώρα να τα ξαναπούμε. 
 Όλον αυτόν τον καιρό, οι ζωγράφοι σε δράση, έκαναν πολλά πράγματα κι οργάνωσαν ακόμη περισσότερα για το μέλλον. 
 Να ξεκινήσω με μια τελευταία δράση λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι διακοπές μας. Εκεί στις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου η ομάδα μας βρέθηκε και πάλι στην ''Αργώ'' στον Πειραιά, έχοντας δώσει μια υπόσχεση λίγους μήνες νωρίτερα, όταν είχαμε επισκεφθεί τον χώρο για να γεμίσουμε τους τοίχους με χαρούμενους πολύχρωμους πίνακες. 
 Η υπόσχεση αφορούσε τον εξωτερικό χώρο, που σ' αυτό το παλιό και ταλαιπωρημένο κτήριο, ζητούσε απεγνωσμένα ζωή! 







Κι ένας άλλος χώρος στην αυλή...



 Και δεν έχουμε τελειώσει... θα επανέλθουμε... Εδώ θέλω να σας πω πως επειδή πολλά ιδρύματα πλέον αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα, δεν είναι σε θέση να μας παρέχουν ούτε τα χρώματα για τις δράσεις μας. Γι' αυτό αναζητούμε χορηγούς, είτε καταστήματα, είτε ιδιώτες, που να μπορούν να μας προσφέρουν τα υλικά μας. Οι ποσότητες δεν είναι μεγάλες αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι και κάθε μικρή προσφορά είναι σημαντική. Να τονίσουμε εδώ πως, σαν ομάδα, δεν έχουμε ούτε συνδρομές ούτε δεχόμαστε χρήματα από κανέναν. Ό,τι μπορεί να μας προσφερθεί, είναι υλικά για να μπορούμε να πραγματοποιούμε τις δράσεις μας. 

Συνεχίζουμε...

 Τα περασμένα Χριστούγεννα είχαμε ανακοινώσει μετά το bazaar για το ίδρυμα Χατζηκώνστα, πως όλοι οι πίνακες και οι χειροτεχνίες που δεν πουλήθηκαν θα μεταφερθούν στα πλοία της ΑΝΕΚ σε ειδικές προθήκες και θα πωλούνται για τον ίδιο σκοπό. Μια ιδέα που μας ενθουσίασε από την αρχή και που στόχος μας είναι, λόγω της μεγάλης επιτυχίας που είχε (διότι ξεπουλήσαμε!!!), να την συνεχίσουμε. Γι' αυτό όμως θα σας ενημερώσουμε στο μέλλον. Το ποσό που συγκεντρώθηκε απ' αυτές τις πωλήσεις πλησίασε τις 4.000 ευρώ! 
 Το σχετικό άρθρο...


 Και μια άποψη του πως παρουσιάστηκαν τα έργα μας! 


Και τώρα πάμε στα επόμενα σχέδιά μας. 

 Όπως είπαμε και παραπάνω, η κρίση έχει χτυπήσει εδώ και καιρό την πόρτα και των ιδρυμάτων της χώρας μας. Ένα ιστορικό ίδρυμα, το ''Ζάννειο'', που λειτουργούσε από το 1874, έβαλε λουκέτο.  Είναι εντυπωσιακό πως  δουλειά και αξίες αιώνων, διαλύονται σε μερικά δευτερόλεπτα! 
 Τα παιδιά που φιλοξενούσε μεταφέρθηκαν στο ίδρυμα Χατζηκώνστα αλλά κι εκεί τα πράγματα δεν πάνε καλύτερα. Με ανακοίνωση τους οι άνθρωποι του ιδρύματος ζητούν από τους απλούς ανθρώπους στήριξη, με ό,τι ο καθένας μπορεί να προσφέρει. Δείτε τι χρειάζονται από υλικά αγαθά κι όποιος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει κάτι να επικοινωνήσει με το ίδιο το ίδρυμα:



 Εμείς σαν ομάδα θα είμαστε δίπλα τους σ' ό,τι μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι. Και ξεκινάμε με το φετινό Χριστουγεννιάτικο bazaar το οποίο διοργανώνουν στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 160 χρόνια λειτουργίας τους. Ο χώρος κι ο χρόνος διεξαγωγής θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. Από τώρα όμως μπορούμε να στέλνουμε τα έργα μας, είτε είναι πίνακες ζωγραφικής, είτε χειροτεχνίες, στη διεύθυνση του ιδρύματος. Καλό είναι στη συσκευασία να υπάρχει η επισήμανση ''ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά'', ώστε να γνωρίζουμε τι φτάνει μέσω της ομάδας μας: 


 Ίδρυμα Γ. & Αικ. Χατζηκώνστα 
ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 374 - 15233 ΧΑΛΑΝΔΡΙ 
"ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR"
ΤΗΛ.: 210.6818.890 - 210.6810.524 - 210.6827.973


 Στο περσινό μας κάλεσμα η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και σας ευχαριστούμε όλους από την καρδιά μας. Εφέτος η διοργάνωση δεν ανήκει σε μας, διότι οι συγκυρίες δεν το επέτρεψαν, αλλά η στήριξή μας θα είναι η ίδια. Ξέρουμε πως κι αυτή τη φορά θα είστε δίπλα μας. Θα χαρούμε να δούμε και πάλι τις υπέροχες δημιουργίες σας να γεμίζουν τους πάγκους και τους τοίχους άλλης μιας διοργάνωσης για τα παιδιά.  Η προθεσμία αποστολής θα είναι έως τέλος Νοεμβρίου. 

Ένα παιδικό χαμόγελο είναι όλα τα πλούτη της γης...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου