Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Να συστηθούμε!

 Το κάθε χρώμα προκαλεί διαφορετικά οπτικά ερεθίσματα και κατ’ επέκταση εκφράζει διαφορετικά συναισθήματα.
  Τα πειράματα και οι έρευνες που έχουν γίνει, σχετικά με την επιρροή των χρωμάτων στον άνθρωπο, είναι πάρα πολλά. Έχει παρατηρηθεί, για παράδειγμα, ότι οι άνθρωποι που περιβάλλονται συνέχεια από ζωηρά και φωτεινά χρώματα, διαθέτουν καλύτερη φυσική κατάσταση και ψυχική ηρεμία από εκείνους που περιβάλλονται από μουντά χρώματα. Επίσης, έχει διαπιστωθεί ότι η επαφή με την τέχνη δρα στα παιδιά ψυχοθεραπευτικά και τα βοηθά να ονειρευτούν και να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο.
 Έχοντας όλα αυτά υπόψη μας, κάποιοι καλλιτέχνες -επαγγελματίες και ερασιτέχνες- από πολλά μέρη της Ελλάδας (Αθήνα, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Άρτα, Τρίπολη, Κοζάνη, Κομοτηνή, Βέροια,  Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Νάξο, Χίο κ.ά.) ακόμα κι από εξωτερικό (Αγγλία), πήραμε τα πινέλα μας κι αποφάσισαμε να δράσουμε στα πλαίσια ενός κοινού στόχου: Περισσότερα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ σ΄ένα πολύχρωμο κι αισιόδοξο περιβάλλον.
   Οι «Ζωγράφοι σε δράση για τα ΠΑΙΔΙΑ», αυτό το όνομα δώσαμε στην ομάδα μας, είναι μια εθελοντική κίνηση που δημιουργήθηκε στα πλαίσια ενός προγράμματος (project) και έχει ως στόχο να δώσει χαρά στα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα, στέγες ανηλίκων, ορφανοτροφεία, κατασκηνώσεις, ακόμα και σε νοσοκομεία, φιλοτεχνώντας έργα για τους χώρους και τα δωμάτιά τους.
 Οι καλλιτέχνες είμαστε κι εμείς παιδιά, που ξεχάσαμε απλά να μεγαλώσουμε. Ανακατεύουμε τα χρώματά μας, συνεργαζόμαστε, συνομιλούμε, παίζουμε, δημιουργούμε. Μας ενδιαφέρει η επαφή με τα παιδιά κι η τέχνη ως δράση, όχι απλά σαν έργο τέχνης που στολίζει έναν χώρο ή εκφράζει μια θέση-στάση-φιλοσοφία. Όταν μάλιστα ανακαλύπτουμε και μικρούς καλλιτέχνες ανάμεσα στα παιδιά τότε ο ενθουσιασμός μας μεγαλώνει.
  Η φιλοδοξία μας είναι να συνεχιστεί η πρωτοβουλία αυτή από γενιά σε γενιά και με τα χρώματα μας να δώσουμε χαρά κι αισιοδοξία σε πολλά παιδιά στην Αθήνα, αλλά και σ΄ άλλες πόλεις της χώρας μας. 



  Όποιος μπορεί να χρωματίσει, να δώσει μορφή στα όνειρα, να παίξει με παιδιά, να τους πει ένα παραμύθι, να  προσφέρει με όποιον τρόπο... απλά έρχεται στην παρέα μας. Δεν έχουμε ιδιαίτερους κανόνες και όρους, ακούμε προτάσεις και ιδέες, πίνουμε που και που κανέναν καφέ και οργανώνουμε τις νέες μας δράσεις...

15 σχόλια:

  1. Καλημέρα από Χαλκιδική.Σας εύχομαι καλή επιτυχία,με πολλες δημιουργίες και χρώματα.Εγώ θα σας παρακολουθώ-)))))
    Αν θέλετε,ρίξτε μια ματιά και εδώ,είναι τα παιδάκια του Πολυγύρου και οι δημιουργίες τους www.eikastikontexnon.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή επιτυχία στην ομάδα!!!Να χαρίσει αισιοδοξία , χαρά, ενθουσιασμό!!!! Να ζήσει το παιδί που όλοι κουβαλάμε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλορίζικο και καλή επιτυχία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλοτάξιδη να ναι τούτη η σελιδούλα , ήδη την έβαλα στο μπλογκάκι μου (πατώντας πάνω στην καρδούλα των ζωγράφων σε δράση έρχεσαι εδώ)!!
    Να γίνει ταχυδρόμος που μας φέρνει ευχάριστες ειδήσεις και νέα , να γίνει το μονοπάτι που οδηγεί στα παιδιά που έχουν ανάγκη τα χρώματά μας !!
    Χαίρομαι να συμμετέχω,
    ευχαριστώ για τη ζεστή αγκαλιά της ομάδας !!
    Από την μακρινή Σάμο , Αθηνά Π.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι "ζωγράφοι σε δράση για τα παιδιά"εχουν πολυ όρεξη!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  6. Καλορίζικο το μπλογκ σας και καλή επιτυχία στον στόχο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΤΟ BLOG ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να μαι και εγώ!!! να σας ευχηθώ καλή αρχή...και ποιο καλή συνεχεια...θα την παρακολουθούμε και αν μπορούμε να συμετέχουμε ..θα ειναι χαρα μας!!!!! θα βαλω το σποτακι στο μπλοκ μου ...να ειστε καλά..και καλή επιτυχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλοριζικο!!! συγχαρητηρια για την πρωτοβουλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!
    ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή αρχή και καλή επιτυχία. Θα σας παρακολουθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλη αρχη και καλη συνεχεια στις δημιουργικες προσπαθειες ολων των μελων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή